abcfinance; de weg naar Liquiditeit voor Transport en Logistiek

De Transportsector staat onder druk

Transport en Logistiek Nederland (TLN), dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners heeft onderzoek laten doen en signaleert dat de verhouding tussen verlader en logistiek dienstverlener regelmatig te wensen overlaat. Logistiek dienstverleners geven aan financieel onder druk te worden gezet door de opdrachtgever, onder meer door het oprekken van de betalingstermijnen. De nieuwe Wet Bestrijding Betalingsachterstanden geeft meer mogelijkheden om sneller betaald te krijgen en zet de maximale betalingstermijn op 60 dagen voor nieuwe overeenkomsten tussen bedrijven. TLN vreest echter dat deze wet niet altijd gerespecteerd zal worden en daarnaast is 60 dagen op je geld wachten nog steeds erg lang. 

Direct uw facturen betaald met Factoring van abcfinance

Het te lang uitstaan van vorderingen op debiteuren kan een groot effect hebben op het werkkapitaal van de onderneming. Een factoringoplossing van abcfinance biedt hiervoor de oplossing. 

Factoring is het flexibel voorfinancieren op uw debiteurenportefeuille tot 90% van de openstaande facturen, waarbij ook het debiteurenrisico wordt overgenomen. Groeit uw debiteurenportefeuille dan groeit uw bevoorschotting mee. Zo wordt de groei van uw bedrijf niet belemmerd door een vast kredietplafond. De bevoorschotting is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw debiteurenportefeuille. 

Wanneer u kiest voor een factoringoplossing van abcfinance, zullen wij al het administratieve werk rondom uw debiteuren en de liquiditeit uit handen nemen. U kunt zich richten op de core business en wij zorgen voor voldoende financiële armslag om uw doelstellingen te verwezenlijken. 

Extra liquiditeitskrapte tijdens de zomermaanden

“Veel bedrijven hebben vanaf de maand mei extra liquiditeitsbehoefte. Door de uitbetaling van vakantiegeld hebben werkgevers in deze maand dubbele salariskosten. Een maand later, in juni, dient de ondernemer daar ook de sociale lasten over af te dragen. In de maand juli staat de kwartaalnota aangaande de BTW op de agenda en blijft de druk op de liquiditeit van de onderneming groot. Tel daarbij op dat de vakantieperiode die voor veel bedrijven altijd een omzet dipje zorgt, waardoor de behoefte aan extra liquiditeit goed wordt verklaard." aldus Marco van der Meer (sales manager factoring - Houten).

Meer liquiditeit met Leasing van abcfinance

Om meer liquiditeit binnen het bedrijf te houden kan het transportbedrijf haar kapitaal intensieve objecten leasen via abcfinance. De kracht van de leasingexperts van abcfinance is dat wij kunnen meedenken met de ondernemer van het transportbedrijf. Wij kennen de posten op hun balans. De combinatie van prijs, flexibiliteit en kennis van de branche maakt dat wij de partner zijn voor leasing van de transportbedrijven en logistiek dienstverleners. “Wij leveren maatwerk en zorgen voor de ‘persoonlijke touch’. Voor leasingfaciliteiten van € 10.000 tot vele miljoenen bent u bij abcfinance aan het juiste adres. Bovendien financiert abcfinance ook de BTW mee en dat maakt vaak het verschil”, geeft Xander van Beekum (sales manager leasing - Eindhoven) aan.