abcfinance maakt Leasing direct toegankelijk en bovenal: persoonlijk!

Herkent u dat? U heeft snel een financiering nodig voor een investering in bedrijfsmiddelen zoals productiemachines, (vracht)auto’s of ICT-apparatuur. Maar juist op het moment dat u het direct nodig heeft om een investering te doen, loopt u tegen de bureaucratische manier van werken aan, omdat u door de papieren rompslomp bij de bank moet, de goedkeuring van financiering weken duurt (zo niet maanden) waardoor uw kansen afnemen. Gevolg: de investering loopt vertraging op, er is geen werkkapitaal beschikbaar en het resultaat blijft achter…

Dat kan ook anders!

In gesprek met onze relaties kom ik helaas regelmatig deze anekdotes tegen. Zonde! Om de paar weken een andere Account Manager die de case niet kent, geen vaste contactpersonen die betrokkenheid tonen bij uw organisatie. Juist bij financieringsvraagstukken verwacht je een persoonlijke benadering. Daarom willen wij een andere kant laten zien. Laten zien dat het wel mogelijk is om vandaag nog antwoord op je financiële vraagstukken te krijgen én de service te bieden die je daarbij mag verwachten. Verderop beschrijf ik onze aanpak en wat daarvan de toegevoegde waarde is, hieronder beschrijf ik eerst wat wij onder leasing verstaan.

Wat is leasing?

Voor iedereen die in een financiële omgeving werkt behoeft het waarschijnlijk geen uitleg wat leasing is. Toch krijgen wij nog regelmatig de vraag wat leasing inhoudt. Daarom eerst een uitleg over wat leasing betekent en voor wie het mogelijk interessant kan zijn:

‘Leasing is een vorm van bedrijfsfinanciering voor een object. Zonder al te zware investeringen te doen kunnen ondernemingen door leasing op handige wijze gebruik maken van goederen en apparatuur, bedrijfspanden, computermaterieel, auto’s en andere bedrijfsmiddelen zoals machines, heftrucks en productiemachines.’ 

Belangrijke redenen om voor een Leasing constructie te kiezen is omdat het financiële ruimte biedt en het belastingvoordeel oplevert. Door bedrijfsmiddelen te leasen hoeft u niet in één keer een grote investering te doen. Zo houdt u middelen over voor uw core-business en kan uw onderneming blijven groeien. Bij abcfinance least u snel en eenvoudig bedrijfsmiddelen voor een scherp tarief.

Bij vendor leasing zijn er drie partijen betrokken:

 1. de leverancier
 2. de klant
 3. de financier (abcfinance)

Is dit ook voor mijn bedrijf interessant?

Dat zou zomaar kunnen. Leasing is geschikt voor bedrijven uit alle branches en sectoren die snel werkkapitaal nodig hebben of de liquiditeitspositie willen verbeteren. Daarbij bieden wij 3 varianten:

Zakelijke financial lease

 • U bent zelf direct de economisch eigenaar
 • Vaste maandelijkse kosten
 • U profiteert van fiscale voordelen
 • De btw kan per maand worden verrekend 
 • Na afloop wordt u volledig eigenaar
 • Bedrijfsmiddelen komen op uw balans

Zakelijke operational lease 

 • U huurt de bedrijfsmiddelen van abcfinance
 • Geen grote investering noodzakelijk
 • Geen invloed op de bedrijfsbalans
 • Na afloop van de huurperiode levert u het bedrijfsmiddel weer in
 • Afhankelijk van het contract: optie tot kopen

Vendor lease 

 • De formule is kostenbesparend voor uw klant en biedt tevens voordelen aan u als leverancier.
 • abcfinance koopt het kapitaalgoed vervolgens op basis van een onderhuurovereenkomst.
 • U levert als leverancier het kapitaalgoed aan uw klant. De leasevergoeding wordt door uw klant betaald aan abcfinance.

De werkwijze van abcfinance:

 1. Allereerst bepaalt u welk bedrijfsmiddel u wilt aanschaffen en tegen welke aanschafprijs. Dat kunt u zelf bepalen, vanzelfsprekend bieden wij daarin ondersteuning indien dat gewenst is.
 2. Vervolgens bekijken we samen wat de meest gunstige leaseperiode is, of het noodzakelijk is om een aanbetaling te doen en tegen welke restwaarde u de leaseovereenkomst wilt afsluiten. abcfinance beoordeelt tegelijkertijd uw financiële gegevens en geeft u het best passende advies. Hiermee wordt inzichtelijk wat de maandelijkse tarieven zijn en heeft u snel antwoord op de belangrijkste vraag: wat levert deze oplossing mij op?
 3. Tot slot stemmen wij samen de overeenkomst af.
 4. abcfinance wordt uw partner voor financieringsvraagstukken!

Voordelen van leasing:

 • U kunt beschikken over bedrijfsmiddelen zonder dat u hiervoor uw liquiditeitspositie aan moet spreken
 • U gaat direct opbrengsten genereren terwijl u het object huurt of aflost
 • U heeft iedere maand dezelfde lasten, wat duidelijk is voor de budgettering
 • U kunt kiezen uit een leasevorm waarbij u na afloop de eigenaar van het bedrijfsmiddel bent of kunt worden danwel een leasevorm waarbij u het bedrijfsmiddel alleen huurt (Operational lease)
 • U versterkt de band met uw leveranciers of klanten door samen te werken met Vendor Leasing.

Heeft deze blog u een beter inzicht gegeven in de mogelijkheden van Leasing? Help uw netwerk door dit artikelen delen! 

Marcel Spijkers

Managing Director bij abcfinance
 

+31 (0)73 704 1300