Gezonde groei zonder cash-flow problemen voor detachering- en uitzendbureau's

 

Als eigenaar van een flexorganisatie, een detachering- of uitzendbureau wilt u voorkomen dat u de loonkosten uit eigen zak moet voorfinancieren. Hoe doet u dit en zorgt u voor een gezonde groei van de onderneming? Hieronder leest u een korte uitleg en tips. Een rekenvoorbeeld bekijken? Download de casestudy en lees verder.

 

Banengroei uitzendsector zet voort

In de uitzendsector groeit het aantal banen nog steeds. Met een verwachte toename van gemiddeld 14 duizend banen per jaar, is de groei echter lager dan voorheen. In 2017 en 2018 nam het aantal uitzendbanen nog jaarlijks gemiddeld met zo’n 60 duizend toe. De banengroei bij de uitzendbranche loopt meestal terug als er een tijd van economische groei is geweest. Bedrijven nemen dan zelf weer personeel in dienst. Ook reageert de uitzendbranche sterk op veranderingen in de economie. Daarnaast is het voor uitzendbureaus vanwege de krapte op de arbeidsmarkt lastig om uitzendkrachten te vinden.

In 2019 en 2020 neemt het aantal banen met 309 duizend toe. Daarmee komt in Nederland het totaal aantal banen in 2020 uit op bijna 10,8 miljoen. Er blijven banen bijkomen, maar het tempo ligt lager dan eerdere jaren. Dit blijkt uit de arbeidsmarktprognose van UWV.*


Extra personeel uitzenden

Wanneer een opdracht voor tijdelijk personeel zich aandient, wilt u natuurlijk direct kwaliteit en kwantiteit kunnen leveren. Als ondernemer weet je echter dat dit betekent dat je (extra) wekelijkse loonkosten krijgt, terwijl de facturen pas na 45 dagen betaald worden. Dit kan behoorlijke cash-flow problemen opleveren en het bezorgt een administratieve last. Wilt u dit voorkomen? Dan is factoring dé oplossing voor uw organisatie, legt Tara Bekker uit. 

Financieren is mensenwerk 

En wat als de debiteurenportefeuille groeit? Tara: “Wij zijn er om samen de zaken te organiseren. Financieren is en blijft mensenwerk. Vaak kennen wij de klanten van onze klanten al en kunnen daardoor snel schakelen. De financiering groeit mee met de omzet. De ondernemer houdt zijn flexibiliteit. Dit geldt zowel voor de financiering als het samen managen van het debiteurenbeheer en de beheersing van risico's. Wij maken het ondernemers graag gemakkelijker”

Bronvermelding

Artikel 28 mei UWV

Marco van der Meer

Sales assistant Factoring bij abcfinance
[ Utrecht - Factoring & Collections ]