De gezichten achter abcfinance

Bij abcfinance kijken we verder dan alleen naar de cijfers. Maatwerk is immers mensenwerk. We maken daarom graag persoonlijk kennis met onze klanten, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat u benieuwd bent naar met wie u zaken doet. Maak daarom in deze serie kennis met onze professionals. Met vandaag aan het woord: Marco van der Meer [ Factoring Specialist - Direct Sales abcfinance ]

1. Hi Marco, je bent sinds 2013 factoring specialist bij abcfinance. Wat vind jij het leukste aan je werk?

" Het rechtstreekse contact met betrokken ondernemers. Hulp bieden om de juiste, maatwerkoplossing te bieden op financieel gebied."

2. Dat is geen toeval…

" Nee, zeker niet! Ik heb jarenlang als manager en directeur in de hospitality branche gewerkt. In dienst, maar ook als ondernemer. Snel een groep uitzendkrachten nodig? Investeren in een nieuwe locatie? Problemen met debiteuren? Ik heb het allemaal meegemaakt. Waardoor ik me, denk ik, goed kan verplaatsen in de klant die ik aan de lijn heb."

3. Wat is er in je werk veranderd sinds de corona uitbraak? 

" De belangrijkste omschakeling was het niet meer “live”bezoeken van onze klanten en potentiële klanten. Ik vind het persoonlijke contact belangrijk en wil de ondernemer graag ontmoeten. We hebben nu een goed alternatief gevonden via een goede video-module die ons via een makkelijke link in staat stelt om verbinding te maken met de ondernemer die op zijn eigen computer of laptop met ons contact legt "

4. Vind je dat abcfinance in werkwijze en cultuur verschilt van andere bedrijven?  

" Zeker! Ik denk dat we erg laagdrempelig zijn, de taal spreken van ondernemers. En ik merk dat mijn collega’s allemaal erg gedreven zijn. No nonsense! "

5. Wat mogen wij nog meer van jou weten?

Wat staat er niet op jouw LinkedIn profiel, maar zegt wel veel over jou?  " Geef de ondernemer niet het gevoel dat financiering voor zijn onderneming niet mogelijk is of te ingewikkeld. Financiële instellingen hebben snel de neiging om moeilijke termen te gebruiken. Ik ben van mening… als je de ondernemer serieus neemt, spreekt je zijn taal. Zodat hij/zij exact begrijpt wat voor oplossingsrichtingen er zijn en wat de voor- en nadelen van elke keuze zijn. "

Marco van der Meer

Manager Sales Factoring bij abcfinance
[ Utrecht - Factoring & Collections ]    

" Financiële instellingen hebben snel de neiging
om moeilijke termen te gebruiken.

Ik ben van mening;
Als je de ondernemer serieus neemt,
spreekt je zijn taal. "

[Marco van der Meer - Factoring Specialist]