abcfinance biedt alternatieve financieringsoplossingen voor de zakelijke markt. Vendor Lease is daar een van. Het biedt producenten van kapitaalgoederen en hun afnemers flexibiliteit bij het financieren van een grote investering. Op deze pagina bieden we u als leverancier meer inzicht in de voordelen van deze financieringsoplossing.

 

Voordelen voor leveranciers van kapitaalgoederen? 

Als leverancier van kapitaalgoederen krijgt u ongetwijfeld de vraag of die machine ook in termijnen betaald kan worden. Of u merkt verminderde interesse zodra u het investeringsbedrag noemt. En bij de bank moeten aankloppen voor een financiering vormt steeds vaker een reden om de investering uit te stellen. Van uitstel komt afstel! En dat is niet de meest optimale optie! Niet voor uw klant en zeker niet voor u. 

Vendor lease: De ideale oplossing voor beide partijen!

Bij abcfinance verstaan we onder vendor lease: ‘Een doelgerichte samenwerking tussen u en abcfinance om uw klant een optimale lease-oplossing te bieden’. U bent in de lead, abcfinance ondersteunt waar nodig. De investering voor de goederen die u aanbiedt wordt eenvoudig vertaald naar een maandtarief. Behapbaar, overzichtelijk en bankonafhankelijk. 

U maakt een vliegende start door snel zelf een goed aanbod te berekenen met de abcfinance Leasingcalculator. Hiermee kunt u in uw offerteproces snel en duidelijk uitleggen wat de maandelijkse kosten zijn. Uiteraard wordt bij iedere lease-aanbieding ook gekeken naar de kredietwaardigheid van de klant.  We maken duidelijke afspraken met elkaar omtrent de aanvraag van zo’n krediettoetsing. Dat maken we graag zo eenvoudig mogelijk. Een toegewijd team staat tot slot opgesteld om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. 

Een goed aanbod en optimale afstemming van de wederzijdse processen zijn belangrijke succesfactoren van vendor lease. Daarom is een dergelijke samenwerking ook echt maatwerk. We stemmen daarbij altijd eerst met u af wat de behoeften, wensen en processen zijn. Deze maatwerkoplossing bieden we niet zomaar iedereen aan. Er moet een goede match zijn tussen de leverancier en abcfinance. We gaan hierbij uit van een gezamenlijk doel. U doet er verstandig aan hiervoor na te denken over de volgende aspecten:

  • Wie zijn uw klanten? Wat typeert hen?
  • Wat verlangen uw klanten t.a.v. financiering van hun investering?
  • Hoe vaak komt dit jaarlijks voor? 
  • In welke mate wilt u betrokken zijn in het lease proces?

De rol van u als leverancier is daarbij enorm belangrijk. Ten eerste tijdens het proces van het afsluiten van een leaseovereenkomst. Want dat doen we samen. Daarnaast heeft u ook een belangrijke rol m.b.t. het goed functioneren van het object. Een ondernemer betaalt tenslotte niet graag voor iets wat niet werkt. De stabiliteit en betrouwbaarheid van u als leverancier is voor ons dan ook van groot belang. U mag dat uiteraard ook van ons verwachten. 

Iedere samenwerking begint met een goed gesprek. Geïnteresseerd? Neem contact op met afdeling Partners.