Bij abcfinance kunt u terecht voor zakelijke financial lease van vrijwel alle bedrijfsmiddelen, zowel nieuw als gebruikt.
U beschikt direct over het bedrijfsmiddel terwijl u in termijnen afbetaalt. Zo houdt u meer geld in kas voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Financial lease bedrijfsmiddelen: u kiest het object, wij regelen de financiering

Bij ons kun alle bedrijfsmiddelen financial leasen. Dat kan een gloednieuw object zijn, maar ook een tweede -of derdehands. Wij kunnen u de scherpste tarieven aanbieden als de aanschafwaarde van het gewenste bedrijfsmiddel boven de €10.000 euro ligt.

Hier vindt u een overzicht van de bedrijfsmiddelen die we vooral financieren via financial lease:

U kunt zakelijke financial leasing—ook bekend als capital lease—het beste zien als een soort lening. De lease maatschappij (de lessor) financiert de aanschaf van het gewenste bedrijfsmiddel (het object) en uw organisatie (de lessee) wordt vervolgens economisch eigenaar en gebruiker. Na ingebruikname van het bedrijfsmiddel betaalt u als lessee een vooraf vastgelegd maandelijks bedrag als aflossing aan de leasemaatschappij.

Belangrijkste voordelen financial lease bij abcfinance:

 • Wij financieren vrijwel alle bedrijfsmiddelen die u nodig heeft
 • Behoud van liquiditeit omdat abcfinance de aankoop financiert
 • Uw organisatie wordt economisch eigenaar van het object
 • Als het leasecontract afloopt wordt u ook juridisch eigenaar zodat u het object kunt doorverkopen
 • Door het vaste maandbedrag kunt u de leasekosten opnemen in de begroting
 • U kunt het betaalde BTW bedrag direct terugvorderen
 • U krijgt belastingvoordeel via investeringsaftrek en renteaftrek

Belangrijkste nadelen financial lease bij abcfinance:

 • U betaalt rente over het aflossingsbedrag, waardoor de totale kosten altijd hoger zijn dan wanneer u het bedrijfsmiddel zelf financiert
 • Een financial lease contract tussentijds opzeggen is zelden mogelijk
 • U draait zelf op voor de verzekerings- en onderhoudskosten van het object
 • Wilt u het object ooit doorverkopen? Dan ligt het restwaarderisico bij uw organisatie

Wilt u het restwaarderisico van financial lease afdekken? Kies dan voor operational lease van abcfinance. Daarmee huurt u het bedrijfsmiddel van abcfinance voor een vast maandbedrag.

Financial leasing is een uiterst effectieve financieringsvorm als u de liquiditeitspositie van uw organisatie in stand wilt houden. Bijvoorbeeld omdat u even krap bij kas zit of omdat al het werkkapitaal nodig is voor groei.

Wilt u meer informatie over de beste financieringsvorm voor uw organisatie? Neem dan contact op met ons.

Het maandbedrag van financial lease bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Het aflossings- en rentedeel is weer afhankelijk van de objectwaarde, het geld dat u zelf inbrengt én de termijn waarvoor u een leasecontract aangaat.

Wilt u een indicatie van het maandbedrag dat u bij abcfinance betaalt? Maak dan gebruik van onze leasing calculator of vraag een offerte aan.

Wilt u een zakelijke financial lease bij ons afsluiten? Dat werkt als volgt:

 1. Kies een bedrijfsmiddel: bepaal welk bedrijfsmiddel u wilt leasen. Kunt u het object gebruiken voor verbetering van uw productie? Dan kunt u het vrijwel zeker bij ons leasen.
 2. Bepaal de beste financieringsvorm: bepaal welke financieringsvorm het meest geschikt is voor uw situatie. Indien gewenst kunt u altijd bij ons terecht voor advies.
 3. Vertrek de gewenste informatie: stuur de beschikbare informatie over het bedrijfsmiddel door naar abcfinance zodat wij een voorstel kunnen uitwerken. U ontvangt meestal binnen een paar werkdagen een offerte van ons.
 4. Beoordeel onze offerte: ga wel/niet akkoord met het voorstel van abcfinance. De offerte is geheel vrijblijvend, dus de keuze is aan u.
 5. Neem het bedrijfsmiddel in gebruik: na een akkoord schaffen wij het bedrijfsmiddel direct voor u aan. De fabrikant verzorgt vervolgens de levering.
 6. Start met aflossen: heeft u het bedrijfsmiddel in gebruik genomen? Dan start u ook met aflossen.
 7. Einde contract: u bent nu ook juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. U kunt het object dus doorverkopen als u dat wilt.

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.