Is uw rekening courant krediet ontoereikend en kunt u de bestedingsruimte met geen mogelijkheid verhogen bij uw bank? Overweeg dan factoring voor MKB van abcfinance. Met factoring MKB verkoopt u facturen aan abcfinance zodra u een product heeft afgeleverd. Vervolgens maken wij binnen 24 uur het factuurbedrag over aan uw organisatie waarna u het geld direct kunt investeren in uw bedrijf.

Aan factoring voor MKB verdient u uiteindelijk geld. Ten eerste omdat u gebruik kunt maken van leverancierskortingen door snelle betaling van binnenkomende facturen. Daarnaast neemt abcfinance uw debiteurenbeheer en debiteurenrisico over. U bespaart hierdoor op administratieve FTE en afschrijvingen op wanbetaling. Ideaal, want hierdoor vallen de totale besparingen hoger uit dan de factoringkosten. 

Wilt u een rekenvoorbeeld? Lees dan wat kost factoring en krijg meer inzichten in de financiële voordelen van factoring. 

Factoring voor MKB is vergelijkbaar met een rekening courant krediet. U ontvangt namelijk het factuurbedrag voordat uw debiteur de openstaande factuur heeft betaald, waardoor u feitelijk rood staat bij abcfinance. Maar waar een rekening courant vaak is begrensd met een bestedingslimiet, groeit uw financieringsruimte bij factoring mee met uw omzet. Hoe meer omzet u draait, hoe groter uw bestedingsruimte wordt. Zo heeft u altijd voldoende financiële armslag voor de groei van uw organisatie. Zoals het hoort.

Factoring werkt super eenvoudig. Het proces start zodra u een factuur overdraagt aan abcfinance. Vervolgens storten wij binnen 24 uur 90% van het factuurbedrag op uw rekening. Zodra uw klant het factuurbedrag overmaakt naar abcfinance volgt we het laatste deel van de factuur, minus de vooraf afgesproken factoringvergoeding. 

 

U kunt overigens niet iedere factuur indienen. De specifieke voorwaarden die wij hanteren leest u op de pagina wat is factoring? Wilt u meer weten over het factoringproces van abcfinance? Dan vindt u op de pagina hoe werkt factoring alles wat u moet weten.  

Als u kiest voor factoring bij abcfinance profiteert u van de volgende voordelen:

 • U beschikt direct over uw geld
 • Wij nemen uw debiteurenbeheer en debiteurenrisico over
 • U profiteert van leverancierskorting
 • U krijgt een betere kredietbeoordeling
 • Wij hanteren zeer scherpe tarieven
 • Wij accepteren ook facturen gericht aan ondernemingen binnen Europa  

Aan de slag met factoring voor uw MKB organisatie

abcfinance levert al ruim 40 jaar financieel maatwerk aan MKB organisaties. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van factoring voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze factoring specialisten. Wij staan voor u klaar.Aan de slag met factoring voor uw MKB organisatie

Marcel Spijkers

Marcel Spijkers is Managing director abcfinance

[ Leasing & Factoring ]

 

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.