Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw facturen zo snel mogelijk worden betaald. Maar met een gemiddelde betaaltermijn van 36,5 dag is dit niet altijd het geval. Wilt u sneller over uw geld beschikken? Bijvoorbeeld omdat u groei wilt financieren. Dan kunt u uw facturen verkopen aan een factoring maatschappij zoals abcfinance.

Factoring is een opkomende financieringsvorm in het MKB en werkt als volgt: u verkoopt uw openstaande factuur aan een factoringmaatschappij, die de factuur direct betaalt minus een vooraf afgesproken factoringtarief.

Er zijn vele smaken als het op factoring aankomt, van een enkele factuur verkopen tot aan het overdragen van uw volledige debiteurenbestand, inclusief het debiteurenbeheer. In alle gevallen neemt de factoringmaatschappij het debiteurenrisico over. Worden de facturen uiteindelijk niet betaald door uw klant? Dan blijft u toch over uw geld beschikken.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor factoring van abcfinance? Start dan de factoring check en neem contact op voor een eerste kennismaking.

 

 • Verbetering van de liquiditeit
 • Bescherming tegen dubieuze debiteuren
 • Ontzorging van het debiteurenbeheer

Het komt nog steeds voor dat bedrijven oude vorderingen te snel afschrijven. Door drukte of te weinig kennis worden openstaande vorderingen nauwelijks geïncasseerd. Zonde, want deze facturen kun je ook verkopen aan een factoringmaatschappij.

Wil je oude facturen verkopen? Houd er rekening mee dat de looptijd van een factuur invloed uitoefent op het bedrag dat u ervoor krijgt. Hierbij geldt: hoe ouder de factuur, hoe minder de factoringmaatschappij uitkeert. Simpelweg omdat een oude factuur moeilijker te incasseren is dan een nieuwe.

Factoring is ook een goede oplossing als u geen zin geen zin heeft om klanten aan de mouw te trekken over onbetaalde facturen. U krijgt direct een percentage van de openstaande factuur uitgekeerd en de factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer over. Dit kost veel minder moeite dan een incassotraject opstarten en is bovendien een stuk goedkoper.

Marcel Spijkers

Wilt u meer weten over factoring? Ik help u graag verder met een vrijblijvend advies op maat.

Uiteraard hebben factoringmaatschappijen een voorkeur voor facturen van kredietwaardige bedrijven. Mocht dit niet het geval zijn, kan het gebeuren dat de factoringmaatschappij uw factuur weigert.

Factoringmaatschappijen brengen een percentage van de factuurwaarde in rekening voor de dienstverlening. Deze kosten van factoring zijn afhankelijk van:

 • Uw branche
 • Uw facturatiemethode
 • De kredietwaardigheid van uw bedrijf

Doorgaans komen de kosten neer op 1% tot 5% van de factuurwaarde.

Bent u nieuwsgierig naar full service factoring van abcfinance? Dan leren we uw bedrijf graag beter kennen, zodat we de beste factoringsvorm voor u kunnen selecteren. Zodra de samenwerking is beklonken ontvangt u binnen 3 dagen uw eerste storting over openstaande facturen.

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.