Wat is factoring?

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. U verkoopt openstaande facturen aan een factoringmaatschappij, waarna u binnen 24 uur over 90% van de factuurwaarde beschikt. Als relatief nieuwe financieringsvorm wint factoring steeds meer terrein ten opzichte van traditionele bankleningen, zoals rekening courant. Waarom? Omdat u van de volgende factoring voordelen profiteert:

 • Verbeterde liquiditeit. Het bekendste voordeel van factoring. Na overdracht van uw factuur ontvangt u direct uw geld. Uw werkkapitaal krijgt daarmee een injectie.   
 • Flexibele bestedingsruimte. Uwbestedingsruimte groeit mee uw omzet. Want hoe meer u verdient, hoe meer facturen u kunt indienen.
 • Benut betalingskorting. Door uw verbeterde liquiditeit kunt u ook sneller uw rekeningen betalen. Zo profiteert u van betalingskorting aangeboden door uw leveranciers.
 • Biedt betere betaaltermijnen. Wij hanteren een uiterste betaaltermijn van 90 dagen. Een gunstige betaalvoorwaarde voor uw klanten.
 • Minder kopzorgen. Wij nemen uw debiteurenrisico over. Eventuele incassokosten en afschrijvingen op oninbare facturen zijn voor onze rekening.
 • Minder administratieve lasten. Wij nemen uw debiteurenadministratie over. De vrijgekomen FTE kunt u schrappen of inzetten voor andere werkzaamheden.

Welke factoringvorm past het beste bij uw organisatie?

Overweegt u een samenwerking met een factoringmaatschappij? Bepaal dan eerst welke factoringvariant het beste past bij uw bedrijfsvoering. abcfinance is specialist in full service factoring. Bij deze factoringvorm gaan we een langetermijnsamenwerking aan waardoor uw liquiditeitspositie structureel verbetert. U draagt al uw debiteuren over aan abcfinance en wij verzorgen op onze beurt de debiteurenadministratie en draaien op voor eventuele incassokosten en afschrijvingen op oninbare facturen. Wilt u weten welke factoringvariant het beste past bij uw situatie? Vergelijk dan de productkenmerken van de drie populairste soorten factoring uit de onderstaande tabel.

Welke soorten factoring zijn er? Een vergelijking tussen american factoring, full service factoring & reverse factoring.

Aan full service factoring verdient u geld

Full service factoring is de enige factoringvariant waaraan u geld verdient. Natuurlijk betaalt u maandelijks een factorloon en debetrente (1 à 1,5% per factuur). Maar tegenover deze kosten staan ook enkele significante besparingen op uw debiteurenadministratie en de inkoop van productiemiddelen. Hierdoor valt de factoringbalans aan het einde van het jaar positief uit. Wilt u een rekenvoorbeeld? Duik dan in het artikel wat kost factoring. De cijfers spreken voor zich.

Zo werkt factoring bij abcfinance

Wilt u gebruik maken van onze full service factoring dienstverlening? Dan leggen wij u graag uit hoe factoring werkt bij abcfinance. Voordat we starten controleren wij of voldoet aan onze voorwaarden (zie de volgende alinea voor een overzicht), zodat u zeker profiteert van onze dienstverlening. Doorstaat u de check en accepteert u ook onze offerte? Dan dient u als volgt facturen in:

Hoe werkt factoring? Zo dient u facturen in bij abcfinance.

Wanneer komt u in aanmerking voor onze dienstverlening?

Helaas zijn alleen facturen voor afgeronde diensten gericht aan zakelijke klanten geschikt voor factoring. Bovendien stellen wij als MKB financieringsspecialist enkele voorwaarden aan de leeftijd en grootte van uw organisatie. Daar zijn wij overigens heel open over. Daarom vindt u hieronder alle acceptatievoorwaarden die wij hanteren voor onze factoring dienstverlening.

 • Wij accepteren alleen B2B facturen

Als u levert aan consumenten hanteert u waarschijnlijk geen betalingstermijnen. Dat betekent dat u niets heeft aan het grootste voordeel van factoring: het omzeilen van lange betaaltermijnen omdat de factoringmaatschappij direct uitbetaalt. Daarom werken wij, net zoals alle andere factoringmaatschappijen, alleen voor organisaties die (ook) leveren aan bedrijven. Levert u zowel aan consumenten als aan bedrijven? Dan kijken we alleen naar uw B2B facturen en laten we de B2C klanten buiten beschouwing. Levert u zowel aan consumenten als aan bedrijven? Dan kijken we alleen naar uw B2B facturen en laten we de B2C klanten buiten beschouwing. Zo profiteert u alsnog van alle factoring voordelen.

 • Een factuur moet vrij zijn van disputen

Een factoringmaatschappij bemiddelt niet bij conflicten en kiest zeker geen partij. Daarom moeten uw producten naar ieders tevredenheid zijn afgeleverd. Is een van beide partijen ontevreden en ontstaat er een conflict? Dan moet u eerst samen het dispuut oplossen voordat u de factuur kunt overdragen aan abcfinance.

 • U kunt alleen facturen indienen voor afgeleverde producten én afgeronde diensten

Vraagt u een voorschot voordat u producten of diensten levert? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor factoring. Wij accepteren namelijk alleen facturen voor afgeleverde producten en afgeronde diensten. Zo weten we zeker dat de factuur vrij is van disputen.

 • Wij accepteren alleen debiteuren binnen Europa

Exporteert u vanuit Nederland naar andere landen? Dan kunt u alle facturen indienen die gericht zijn aan organisaties binnen Europa. Deze service krijgt u bij vrijwel geen enkele andere Nederlandse factoringmaatschappij.

 • Er geldt een omzetdrempel van €150.000,-

Wij richten ons met factoring uitsluitend op middelgrote tot grote MKB-organisaties met een omzet vanaf €150.000,-. Draait u minder omzet? Geen probleem. Dan kunt u aankloppen bij een van de vele factoringmaatschappijen die zich richten op kleinere organisaties.

 • Uw bedrijf moet minimaal een volledig boekjaar achter de rug hebben

Wij werken graag een goed voorstel uit. Dat lukt alleen als wij de beschikking hebben over uw jaarcijfers. Daarom stellen wij als voorwaarde dat uw organisatie langer dan een jaar bestaat. Maar waarschijnlijk is dit punt totaal geen probleem voor uw organisatie!

Wij helpen u graag verder met financiering op maat

Bent u nieuwsgierig naar uw financieringsmogelijkheden bij abcfinance? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze factoringspecialisten. Wij helpen u graag verder.

Dit vindt u wellicht ook interessant

Wilt u meer weten over alle facetten van factoring? Wellicht vindt u dan de gewenste informatie in een van de volgende artikelen:

Marcel Spijkers

Wilt u meer weten over factoring? Wij helpen u graag verder met een vrijblijvend advies op maat.

Een groot voordeel van full service factoring bij abcfinance is dat u niet meer afhankelijk bent van het moment dat uw debiteuren betalen.

Wij beheren uw debiteurenportefeuille, nemen het debiteurenrisico van u over en betalen uw facturen tot maximaal 90% van de waarde direct uit.

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.