Hoe werkt factoring bij abcfinance?


Factoring is een financieel product dat snelt wint aan populariteit. Daarom krijgt u hier een uitgebreid antwoord op de vraag: hoe werkt factoring?

Hierbij kijken we vanuit het full service factoring perspectief van abcfinance én behandelen we de volgende twee fases van een samenwerking:

 

 • 1. Start een samenwerking met abcfinance  

 • 2. Facturen indienen tijdens de samenwerking


Voordat we de eerste euro op uw rekening storten moet u eerst een samenwerking opstarten met ons. Dat duurt van het eerste contact tot aan het definitieve contract 3 tot 4 weken. Wij leveren namelijk altijd maatwerk en dat kan alleen als wij uw organisatie beter leren kennen. In de opstartfase doorlopen we de volgende stappen:

Bepaal of je voldoet aan onze factoringvoorwaarden

Niet iedere factuur is zonder meer geschikt voor factoring. Controleer daarom eerst of u wel in aanmerking komt voor factoring? Dat kan ten eerste via de FactoringCheck. Daarnaast kunt u de onderstaande vragen beantwoorden. Antwoordt u ‘ja’ op iedere vraag? Dan werken we direct een aantrekkelijk voorstel voor u uit. 

 

 • Factureert u pas nadat producten zijn geleverd?
  Factoring is alleen mogelijk als u factureert nadat de producten/diensten zijn geleverd.
  Bij alle andere facturatievormen is de kans op een conflict namelijk nog aanwezig. 
   
 • Bestaat uw organisatie langer dan één jaar?
  Wij hebben jaarcijfers nodig voor een voorstel. Dat betekent dat uw organisatie minimaal een jaarrekening moet kunnen overleggen.
   
 • Is uw factuur vrij van disputen?
  Zowel uw organisatie als uw klant moeten akkoord zijn met het geleverde product. Is dit niet het geval? Dan moet u eerst samen tot een passende oplossing komen.

Twijfelt u over een van bovenstaande punten? Sluit dan uw twijfel uit en stel een vraag aan een van onze factoringspecialisten.
Wij helpen u graag verder

Maak kennis met abcfinance

Bij full service factoring werken we samen voor een langere periode. Het lijkt ons dus niet meer dan normaal dat we eerst eens kennis maken onder het genot van een kop koffie. Wij horen graag het verhaal van uw organisatie, zodat wij ook zo goed mogelijk kunnen inspelen op uw specifieke situatie. Een goed begin is namelijk het halve werk.

Bereik overeenstemming met abcfinance 

Voor u ligt ons voorstel. Lees het aandachtig door en bekijk of de offerte past binnen uw verwachtingen en mogelijkheden. Heeft u alles goed op een rijtje? Deel dan uw reactie met uw contactpersoon. Als u tevreden bent stellen wij de definitieve overeenkomst op. De samenwerking is een feit.

Teken uw overeenkomst bij abcfinance

Wij nodigen u na een mondeling akkoord uit op het kantoor van abcfinance in Den Bosch. Hier ondertekent u het definitieve voorstel en krijgt u uitleg over de praktische kant van factoring bij abcfinance. Daarna profiteert u direct van de factoring voordelen , want na het zetten van uw handtekening kunt u meteen gebruik maken van uw factoring faciliteit.

Het contract is getekend. Nu kunt u echt gebruik maken van uw financieringsruimte. Hierbij gaan we als volgt te werk:

 1. Draag een factuur over aan abcfinance.
  Heeft u producten geleverd naar tevredenheid van uw klant? Mooi! Dan kunt u een factuur opstellen en deze overdragen aan abcfinance. 
   
 2. U ontvangt het geld binnen 24 uur op uw rekening.
  Als de factuur binnen is bij abcfinance ontvangt u binnen 24 uur het geld op uw rekening. Dat geldt voor iedere factuur die u indient.
   
 3. Benut uw liquide middelen.
  U maakt waarschijnlijk geen gebruik van factoring om uw bankrekening te spekken. Zet uw liquide middelen daarom in voor de groei van uw organisatie. Betaal uw binnenkomende facturen bijvoorbeeld sneller, zodat u profiteert van betalingskorting aangeboden door uw leverancier.
   
 4. Verstuur een factuur naar uw klant.
  U mag dan wel geld ontvangen van ons, de factuur staat nog steeds open. Verstuur daarom een factuur naar uw klant. Deze factoring factuur ziet er overigens precies hetzelfde als uw huidige factuur, het enige verschil zit hem in de bankrekening (die is van abcfinance) en een vermelding dat de factuur is verpand. 

   
 5. Uw klant maakt geld over.
  Uw klant maakt het geld over naar een rekening van abcfinance. Wij hanteren overigens een zeer ruime betaaltermijnen van circa 90 dagen. Dat is wel zo gunstig voor uw klant.
   
 6. U ontvangt het laatste deel van de factuur.
  Bij de meeste samenwerkingen ontvangt u binnen 24 uur een groot percentage (tussen de 90% & 100%) van het factuurbedrag. Het resterende bedrag maken we over zodra uw klant betaalt.

Wat gebeurt er als een debiteur niet betaalt?

Als uw klant niet betaalt gaan we uiteraard achter het geld aan. Dat doen we zoals iedere andere organisatie. Eerst sturen we een herinnering, daarna volgt een aanmaning en als dat niet werkt starten we een incassotraject. Uiteraard houden we hierbij rekening met uw relatie met een klant. Uw succes is namelijk ook goed voor ons. 

Wilt u factoring van abcfinance inzetten voor uw organisatie? Neem snel contact op, dan wij gaan direct voor u aan de slag.

Marcel Spijkers

Marcel Spijkers is Managing director abcfinance
[ Leasing & Factoring ]

 

Dit vindt u wellicht ook interessant

Wilt u meer factoring uitleg? Wellicht vindt u dan de gewenste informatie in een van de volgende artikelen:

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.