Factoring is een snelgroeiende financieringsvorm voor MKB-organisaties. Volgens ons geheel terecht, daarom hebben we 10 voordelen van factoring op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

1. U beschikt meteen over uw liquide middelen 

Doet u (ook) zaken met B2B bedrijven? Dan hoeven wij u niet te vertellen dat veel klanten heel lang wachten met betalen. In Nederland ontvangen de meeste bedrijven pas na 40 dagen hun geld.

Leidt u ook onder het betaalgedrag van uw klanten? Dan biedt factoring een elegante oplossing. Na overdracht van uw factuur aan abcfinance beschikt u immers binnen 24 uur over uw geld. Zo kunt u een stuk gemakkelijker aan uw verplichtingen voldoen.   

2. De tijd van wanbetalers is voorbij (voor u) 

Jaarlijks schrijven organisaties miljarden euro’s af door wanbetaling. Hoort u bij een van de vele gedupeerden? Dan hoeven wij u niet te vertellen dat wanbetaling een serieuze bedreiging vormt voor de continuïteit van uw onderneming.

Daarom nemen wij graag uw debiteurenrisico over. Maakt uw klant geen geld over? Dan zijn de (incasso)kosten en eventuele afschrijvingen voor onze rekening. Zo bespaart u enkele tienduizenden euro’s per jaar.

3. U bespaart veel tijd en geld aan debiteurenbeheer 

Als factoringmaatschappij nemen wij graag uw debiteurenbeheer uit handen. Dat maakt een belangrijk deel van ons werk (geld innen) namelijk een stuk effectiever. Dit betekent tegelijkertijd dat u de uren voor debiteurenbeheer kunt herindelen óf helemaal schrappen. Dat levert u sowieso een mooie kostenbesparing op. 

Bent u bang voor scheve gezichten bij uw klanten omdat wij de facturen versturen? Dat is nergens voor nodig. We gaan een samenwerking aan voor de lange termijn. We hebben dus net zoveel baat bij een goede relatie met uw klanten als uzelf. Uw klant merkt weinig van de verandering en is daarom snel gewend aan de nieuwe situatie.

4.  U kunt gunstige betaalvoorwaarden benutten 

Aangezien u met factoring direct over uw geld beschikt kunt u gebruik maken van betalingskortingen bij uw leveranciers. Zij willen immers ook zo snel mogelijk beschikken over hun geld. Aangezien kortingen oplopen tot 2% kunt u flink besparen op jaartermijn. Zeker als u veel inkoopt.

5. U kunt klanten een langere betaaltermijn bieden

Staat er een korte betaaltermijn in uw facturen? Dan kunt u deze schrappen. Wij hanteren namelijk een zeer ruime betaaltermijn van 90 dagen. Zo wordt zaken doen met uw organisatie nog aantrekkelijker.

6. U krijgt betere kredietbeoordelingen 

Door factoring verbetert de cashflow en daarmee de liquiditeitspositie van uw organisatie. Dit resulteert in betere kredietbeoordelingen. Dat is mooi, want met een goede kredietbeoordeling willen meer organisaties zaken met u doen. Het risico op wanbetaling voor uw klanten is namelijk zeer laag.

7. Factoring is gemakkelijker te regelen dan rekening courant bij een bank

Krediet krijgen bij banken is sinds de financiële crisis zeer lastig. Zeker voor kleinere bedrijven en snelgroeiende organisaties. Hier biedt factoring uitkomst. Als u voldoet aan de voorwaarden voor factoring kunt u na 2 tot 3 weken de eerste facturen indienen. Bovendien groeit de financieringsruimte mee met uw organisatie: hoe meer debiteuren u heeft, hoe meer facturen u kunt indienen. Dan scheelt een hoop telefoontjes naar de bank.

8. U kunt ook internationale facturen indienen

Nederland leeft van de export. Daarom kunt u bij ons ook facturen indienen voor debiteuren binnen Europa. Een groot voordeel ten opzichte van andere factoringmaatschappijen, aangezien zij zich beperken tot ondernemingen gevestigd in Nederland.

9. Factoringtarieven worden steeds voordeliger

Factoring wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat de concurrentie tussen aanbieders toeneemt en daar profiteert u van als klant. De tarieven voor factoring worden namelijk steeds scherper. Zeker als u gebruik maakt van full service factoring, want daarmee behaalt u zelfs een positief rendement.

10. U kunt samenwerken met ons geweldige team

Als u kiest voor factoring kunt u samenwerken met het geweldige team van abcfinance. Wij zijn gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor MKB Nederland en denken graag mee over de beste oplossing voor uw situatie. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze factoringspecialisten. Wij helpen u graag!

Dit vindt u wellicht ook interessant

Wilt u meer factoring uitleg? Wellicht vindt u dan de gewenste informatie in een van de volgende artikelen:

Marcel Spijkers

Marcel Spijkers is Managing director abcfinance
[ Leasing & Factoring ]

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

  • Flexibele financieringen
  • Laagdrempelige dienstverlening
  • Bank onafhankelijk
  • Transparante werkwijze
  • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.