Wanneer is factoring zinvol?

 

Oriënteert u zich op de beste financieringsvorm voor uw organisatie en kijkt u ook naar factoring? Dan bent u hier aan het goede adres. Wij geven u namelijk graag een antwoord op de vraag: wanneer is factoring zinvol?

Als uw klanten lange betaaltermijnen hanteren

Iedere ondernemer kan erover meepraten: het betaalmoraal van klanten. Een B2B’er wacht gemiddeld namelijk 40 dagen op zijn geld. Is deze termijn echt niet meer houdbaar voor uw organisatie? Dan biedt factoring een elegante oplossing. Een factoringmaatschappij neemt namelijk uw debiteuren over. U krijgt vervolgens direct het geld waarna de factoringmaatschappij de factuur int bij uw debiteur, ongeacht het betaalgedrag van de klant.

Als u de liquiditeit van uw organisatie wilt verbeteren

Heeft u aanzienlijke maandelijkse uitgaven en daarom behoefte aan een betere cashflow? Dan kunt u met factoring de liquiditeitspositie van uw organisatie verbeteren. Met factoring beschikt u namelijk direct over uw geld. Ideaal, want zo kunt u profiteren van betaalkortingen aangeboden door uw leveranciers. 

Bovendien geef u met factoring minder uit aan debiteurenbeheer én draait u niet meer op voor de extra kosten die wanbetaling met zich meebrengt. Al deze factoren drukken uw totale kosten, wat ook weer voordelig is voor uw liquiditeitspositie. Precies zoals u het graag ziet.
 

Als u geen krediet krijgt bij een bank

Heeft u al meerdere malen tevergeefs aangeklopt bij uw huisbankier voor meer kredietruimte op uw rekening courant? Dan biedt factoring een ideaal alternatief. Factoringmaatschappijen hanteren namelijk andere financieringsvoorwaarden, waardoor de kans op financiering ook een stuk groter is. 

Overigens is factoring niet voor iedere organisatie geschikt. U moet namelijk aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U factureert pas nadat uw producten/diensten volledig zijn geleverd/afgerond;
  • Uw organisatie is winstgevend;
  • U factureert aan een organisatie binnen Europa;
  • U hebt meerdere klanten in uw debiteurenportfolio; 
  • Uw organisatie bestaat langer dan 1 jaar

Als de bestedingsruimte moet meegroeien met uw organisatie

De kredietruimte op uw bankrekening is statisch. Dus iedere keer als u meer financieringsruimte nodig heeft, moet u vragen om meer krediet. Dit probleem heeft u niet met factoring. Want hoe meer uitstaande facturen u verstuurt, hoe groter uw financieringsruimte wordt. Zo groeit uw financieringsruimte mee met uw debiteurenportefeuille.

Als u geen tijd meer wilt besteden aan debiteurenbeheer

Een factoringmaatschappij neemt uw debiteurenbeheer én debiteurenrisico over. Dit betekent dat de factoringmaatschappij verantwoordelijk is voor het innen van de rekeningen die u uitschrijft en het risico draagt bij wanbetaling. Betaalt een debiteur niet? Dan zijn de incassokosten en eventuele afschrijvingen voor rekening van de factoringmaatschappij. Dit scheelt u een hoop kopzorgen. Ideaal, want u kunt hierdoor volledig richten op de groei van uw organisatie.

Full service factoring bij abcfinance

Wilt u meer weten over uw factoring mogelijkheden of heeft u nog een aanvullende vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij staan voor u klaar.

Dit vindt u wellicht ook interessant

Wilt u meer factoring uitleg? Wellicht vindt u dan de gewenste informatie in een van de volgende artikelen:

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

  • Flexibele financieringen
  • Laagdrempelige dienstverlening
  • Bank onafhankelijk
  • Transparante werkwijze
  • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.