Eén van de problemen waar veel MBK-ondernemingen tegenaan lopen zijn hoge voorfinancieringskosten. Het risico bestaat dat uw bedrijf daardoor ten onder gaat aan het eigen succes, of wordt geremd in de groei. Om uw bedrijf ongestoord te kunnen laten groeien, biedt abcfinance met factoring een pasklare oplossing voor het debiteurenrisico bij voorfinanciering.

 

  • Bescherming tegen dubieuze debiteuren
  • Ontzorging van het debiteurenbeheer
  • Verbetering van de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit
  • Sneller en gezonder groeien

Voorfinanciering betekent investeren in tijd, grondstoffen of andere middelen om aan een opdracht te voldoen, voordat de factuur is betaald. Het voorfinancieren van debiteuren brengt risico’s met zich mee voor het beschikbare werkkapitaal.

Voorfinanciering kan al snel leiden tot een liquiditeitsprobleem. Voor het aannemen en voorfinancieren van nieuwe opdrachten is immers geen geld meer beschikbaar en de afhankelijkheid van debiteuren wordt (te) groot.

Bij voorfinanciering eist de Belastingdienst van ondernemingen dat ze per kwartaal BTW afdragen over alle verzonden facturen. In de praktijk komt dat neer op het voorfinancieren van BTW, ook als de factuur niet wordt betaald binnen datzelfde kwartaal. Deze bedragen kunnen fors oplopen en staan zo bedrijfsgroei in de weg.

Vormt de voorfinanciering van opdrachten en/of BTW een probleem voor uw MKB-onderneming?  Dan biedt abcfinance aantrekkelijke oplossingen in de vorm van verschillende soorten factoring en debiteurenbeheer. 

In het geval van factoring, ontvangt de crediteur binnen 48 uur een krediet op uitstaande facturen. Het krediet groeit mee met het aantal facturen en zorgt ervoor dat uw bedrijf kan blijven investeren in nieuwe opdrachten. Op die manier blijft er voldoende werkkapitaal beschikbaar en blijft de liquiditeit van uw bedrijf gegarandeerd. 

Herman Jansen

Wilt u meer weten over factoring?

Ik help u graag verder met een vrijblijvend advies op maat.

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

  • Flexibele financieringen
  • Laagdrempelige dienstverlening
  • Bank onafhankelijk
  • Transparante werkwijze
  • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Wij hebben gekozen voor de financiering van onze bedijfsmiddelen  via abcfinance tegen concurrerende tarieven. Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren. Inmiddels hebben we ervaren dat de service in een hoog vaandel staat en we adequaat worden geholpen.