Factoring is een vorm van financieringsvorm waarbij u openstaande facturen van debiteuren verkoopt. De factoringmaatschappij keert vervolgens direct een vooraf afgesproken percentage van de facturen uit aan uw onderneming. Zo heeft u meteen de beschikking over de financiële middelen en kunt u snel het werkkapitaal van uw bedrijf verbeteren.

De factoringmaatschappij financiert het bedrag dus voor, en zorgt ook voor inning van de factuur. Alleen over het openstaande bedrag wordt rente berekend. Een andere naam voor factoring is debiteurenfinanciering. Door het beheer van uw debiteuren uit te besteden kunt u zich volledig concentreren op het ondernemen en het laten groeien van uw bedrijf.

 • Factoring zorgt voor extra liquiditeit
  Na de verkoop van facturen, krijgt u direct uw geld en hoeft u niet meer te wachten op de betaling van uw debiteuren.
 • Factoring beschermt tegen dubieuze debiteuren 
  Als factormaatschappij nemen we het debiteurenrisico over.
 • Factoring brengt je verlichting 
  Wij beheren uw debiteuren portefeuille en verzorgen wij het incassotraject, zodat u zich kunt richten op de corebusiness.
 • Factoring verbetert uw winstgevendheid 
  U heeft direct beschikking over liquide middelen, waardoor u direct u leveranciers kan betalen. Dit biedt mogelijkheden tot het maken van goede inkoopafspraken en kortingen, welke een positieve uitwerking kunnen hebben op de winst.
 • Factoring versterkt uw credit rating 
  De verlaging van de totale activa door de verkoop van vorderingen leidt tot een toename van het eigen vermogen. Bovendien, de verbeterde liquiditeit heeft een positieve invloed op uw credit rating.
 • Factoring versterkt de klantenbinding 
  U kunt uw klanten langere betalingstermijnen bieden, zonder het risico van liquiditeitstekorten. Uw klanten zullen de flexibiliteit waarderen.
 • Factoring brengt meer transparantie
  U blijft up to date van de kredietwaardigheid van uw debiteuren. Wij geven u ook regelmatig een professionele up-date van de debiteurengegevens.

Flexibel krediet maakt groei mogelijk

Mede door de efficiënte en professionele samenwerking tussen Credion en abcfinance hebben wij gekozen voor een factoring overeenkomst met abcfinance. De afgelopen 5 jaar hebben wij met behulp van het flexibele krediet onze groeidoelstellingen versneld kunnen verwezenlijken. [ M. van den Bogerd ]

Een groot voordeel van full service factoring bij abcfinance is dat u niet meer afhankelijk bent van het moment dat uw debiteuren betalen. Wij beheren uw debiteurenportefeuille, nemen het debiteurenrisico van u over en betalen uw facturen tot maximaal 90% van de waarde direct uit.

Herman Jansen

Wilt u meer weten over factoring? Ik help u graag verder met een vrijblijvend advies op maat.

Waarom Abcfinance ?

Voordelen van samenwerken met abcfinance

 • Flexibele financieringen
 • Laagdrempelige dienstverlening
 • Bank onafhankelijk
 • Transparante werkwijze
 • Klantvriendelijke behandeling

Meer informatie >

Wat zeggen onze klanten

Wij hebben gekozen voor de financiering van onze bedijfsmiddelen  via abcfinance tegen concurrerende tarieven. Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren. Inmiddels hebben we ervaren dat de service in een hoog vaandel staat en we adequaat worden geholpen.