Wat is factoring?

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. U verkoopt uw openstaande facturen aan abcfinance, waarna wij het factuurbedrag direct overmaken naar uw rekening. Hierdoor omzeilt u lange betaaltermijnen van debiteuren waardoor factoring zeer geschikt is voor groeiende organisaties met behoefte aan meer werkkapitaal. 

 

Er zijn verschillende factoring soorten. Wij bieden full service factoring  wat betekent dat we ook uw debiteurenrisico  én debiteurenbeheer overnemen. Overweegt u factoring? Bekijk dan eerst welke factoringvorm het beste aansluit bij uw organisatie.

Hoe verloopt het factoringproces?

Bij factoring zijn drie partijen betrokken: uw organisatie (als verkopende partij), uw klant (als kopende partij) én een factoringmaatschappij (als financieringspartner van de verkopende partij). De samenwerking tussen deze drie partijen verloopt als volgt:
 

  1. U draagt facturen over aan ons:
   heeft u producten/diensten afgeleverd naar volle tevredenheid van uw klant? Dan kunt u direct een factuur opstellen en hem doorsturen naar abcfinance. 
    
  2. Wij maken het factuurbedrag over:
   zodra wij de factuur ontvangen, storten we direct een aanzienlijk percentage (meestal rond de 90%) op uw bankrekening. 
    
  3. Uw klant betaalt de factuur:
   uiteraard gaat er ook een factuur uit naar uw klant, die het geld stort op een rekening van abcfinance. 
    
  4. We betalen het laatste deel uit van de factuur:
   abcfinance stort de laatste 10% van de factuur, minus een vooraf overeengekomen vergoeding. 

  Wanneer komt u in aanmerking voor factoring?

  Helaas komt niet iedere organisatie in aanmerking voor factoring. De wijze van factureren, het betaalgedrag van uw klanten en de financiële positie van uw onderneming bepalen de geschiktheid. Hieronder vindt u de voorwaarden die wij hanteren:

  • Wij accepteren alleen B2B facturen

  Als u levert aan consumenten hanteert u waarschijnlijk geen betalingstermijnen. Dat betekent dat u niets heeft aan het grootste voordeel van factoring: het omzeilen van lange betaaltermijn omdat de factoringaanbieder direct uitbetaalt. Daarom werken wij, net zoals de meeste andere factoringbedrijven, alleen voor organisaties die (ook) leveren aan bedrijven.

  Levert u zowel aan consumenten als aan bedrijven? Dan kijken we alleen naar uw B2B facturen en laten we de B2C klanten buiten beschouwing. Zo profiteert u alsnog van alle factoring voordelen.

  • Een factuur moet vrij zijn van disputen

  Een factoringmaatschappij bemiddelt niet bij conflicten en kiest zeker geen partij. Daarom moeten uw producten naar ieders tevredenheid zijn afgeleverd. Is een van beide partijen ontevreden en ontstaat er een conflict? Dan moet u eerst samen het dispuut oplossen voordat u de factuur kunt overdragen aan abcfinance.

  • Wij accepteren alleen debiteuren binnen Europa

  Is uw organisatie in Nederland gevestigd, maar exporteert u ook naar andere landen? Dan kunt u alle facturen indienen die gericht zijn aan organisaties binnen Europa. Dit is overigens een mooi voordeel voor u, want de meeste factoringaanbieders accepteren alleen facturen die gericht zijn aan Nederlandse bedrijven.

  • U kunt alleen facturen indienen voor afgeleverde producten én afgeronde diensten

  Vraagt u een voorschot voordat u producten of diensten aflevert? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor factoring. Wij accepteren namelijk alleen facturen voor producten die zijn afgeleverd óf diensten die zijn afgerond. Zo weten we namelijk zeker dat de factuur vrij is van disputen.

  • Er geldt een omzetdrempel van €150.000,-

  Wij richten ons met factoring uitsluitend op middelgrote tot grote MKB-organisaties met een omzet van minimaal €150.000,-. Draait u minder omzet? Geen probleem. Dan kunt u aankloppen bij een aanbieder die zich richt op kleinere organisaties.

  • Uw bedrijf moet minimaal een volledig boekjaar achter de rug hebben

  Wij werken graag een goed voorstel uit. Dat lukt alleen als wij de beschikking hebben over uw jaarcijfers. Daarom stellen wij als voorwaarde dat uw organisatie langer dan een jaar bestaat. Maar waarschijnlijk is dit punt totaal geen probleem voor uw organisatie!

  Wij helpen u graag verder met financiering op maat

  Bent u nieuwsgierig naar uw financieringsmogelijkheden bij abcfinance? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze factoringspecialisten. Wij helpen u graag verder.

  Dit vindt u wellicht ook interessant

  Wilt u meer weten over alle facetten van factoring? Wellicht vindt u dan de gewenste informatie in een van de volgende artikelen:

  Herman Jansen

  Wilt u meer weten over factoring? Ik help u graag verder met een vrijblijvend advies op maat.

  Een groot voordeel van full service factoring bij abcfinance is dat u niet meer afhankelijk bent van het moment dat uw debiteuren betalen.

  Wij beheren uw debiteurenportefeuille, nemen het debiteurenrisico van u over en betalen uw facturen tot maximaal 90% van de waarde direct uit.

  Waarom Abcfinance ?

  Voordelen van samenwerken met abcfinance

  • Flexibele financieringen
  • Laagdrempelige dienstverlening
  • Bank onafhankelijk
  • Transparante werkwijze
  • Klantvriendelijke behandeling

  Meer informatie >

  Wat zeggen onze klanten

  Heerlijk dat het nog bestaat ; een financiele onderneming die het ondernemers gemakkelijk maakt. 

  Wij zijn blij dat we hebben gekozen voor de financiering van onze bedijfsmiddelen via abcfinance tegen concurrerende tarieven.

  Met de geboden lease- en factoring oplossing van abcfinance hebben wij onze groeidoelstelling kunnen realiseren.