Uitzicht voor MKB op financiering

Heeft MKB uitzicht op financiering in 2017?

Dit jaar vieren we niet alleen de tiende verjaardag van Iphone, maar ook die van de financiële crisis. Wat heeft 2017 in petto voor het MKB? Hebben MKB bedrijven uitzicht op financiering? “ abcfinance kijkt in ieder geval uit naar een nieuw jaar met spannende uitdagingen en interessante ontwikkelingen.” [1] 

Het Centraal Planbureau kwam eind 2016 [2] met prettige voor­ uitzichten naar buiten. De Nederlandse economie is de crisis te boven! De werkloosheid daalt stevig, huishoudens hebben meer geld en geven het ook uit, en bedrijven richten zich weer meer op groei en bijbehorende investeringen. 

Financiële uitdagingen van MKB bedrijven

Een mooi moment dus om eens stil te staan bij de financiën van uw onderneming. Want met name in het midden­ en klein­ bedrijf, de motor van de Nederlandse economie, blijft dit een punt van aandacht. Uit onderzoek [3]  blijkt namelijk dat het MKB wel tijd en middelen vrij maakt voor noodzakelijke financiële acties op de korte termijn, zoals de belastingaangifte, maar het grote financiële plaatje en de lange termijn hebben voor veel ondernemers geen prioriteit. En dat is een gemiste kans! Want een scherpe blik op de (toekomstige) financiën van uw bedrijf voorkomt problemen en zorgt ervoor dat er betere beslissingen genomen kunnen worden, waardoor bedrijfsdoelstellingen vaker gehaald worden. 

De oplossingen voor het MKB op een rij 

 

Bent u geïnteresseerd in de oplossingen die wij voor het MKB op een rij hebben gezet? Vraag onze whitepaper aan:

 

'OPLOSSINGEN VOOR DE DRIE GROOTSTE FINANCIËLE UITDAGINGEN VAN MKB ONDERNEMERS' 

Uit diverse onderzoeken hebben wij de belangrijkste financiële uitdagingen voor het MKB in kaart gebracht en voor­ gelegd aan een aantal financieel experts. Wat kunt u als onder­ nemer zelf doen? Waar liggen kansen? Zo bekijken we hoe u als ondernemer kunt omgaan met niet betalende klanten. Vervolgens hebben we een aantal oplossingen uiteengezet, voor als u te maken krijgt met cashflow problemen. En tot slot werpen we een blik op het aantrekken van financiering, volgens Michaël van Straalen van MKB­Nederland “Het grootste probleem sinds de economische crisis”. [4] 
 

Kortom, heel veel praktische informatie en tips, zodat u na het lezen, direct stappen kunt maken! Vraag via deze link de whitepaper aan.

 

 

[1] Bron: abcfinance.de [Citaat Stephan Ninow - CEO van abcfinance en abcbank] Lees verder

[2] Bron: Artikel NOS  Lees verder 

[3] Bron: Nieuwsbericht MKB Nederland  Lees verder

[4] Bron: Nieuwsbericht ZZP Netwerk Nederland Lees verder